dimecres, 25 de maig del 2022

Codi 90: Autobiografía d'Angela Davis


Arribem a la darrera sessió de l'any amb més canvis i amb un títol inesperat però no per això menys interessant i que ens serveix per agafar el relleu de Yo sé por qué canta el pájaro enjaulado de Maya Angelou (com no, el reservem per més endavant). 

Dins del mateix context per la lluita contra el racisme i la igualtat de drets del llibre d'Angelou ens trobem amb Autobiografía d'Angela Davis. Escrita amb només 27 anys, aquesta obra ens explica l'experiència de Davis com activista pels drets civils durant els anys seixanta i, sobretot, els setanta on alguns moviments reivindicatius van presentar accions més extremistes (la mateixa Davis va ser detinguda acusada de segrest entre d'altres delictes).

Per aquest motiu pensem que la seva lectura ens pots oferir un valor afegit. Ara que estem en una època força reivindicativa pel que fa als drets de la ciutadania, sempre està bé reviure la lluita dels activistes anteriors que van aconseguir remoure les bases del sistema polític i social en condicions, moltes vegades, molts més dures.

Podeu consultar el seu dossier aquí