dimecres, 3 de setembre del 2014

Pla 9 2014-2015 : Utopies, distòpies i altres societats inquietants...

Benvinguts a la presentació del nou curs del Club de Lectura Pla 9! Com ja sabeu els habituals (i, si no ho sou, us ho expliquem) aquest club de lectura de la Biblioteca Can Mulà té un parell de característiques que el fan una mica diferent que la majoria dels altres clubs de lectura: està dedicat a la literatura de gènere i a més cada curs canviem la temàtica literària. Si el primer any vam optar per la literatura de terror i l'any passat per la sèrie negra, aquest any hem decidit endinsar-nos en una temàtica que considerem de molta actualitat: llibres que es qüestionen la societat actual (o passada) i que intenten imaginar com pot evolucionar (normalment a pitjor, que té més interès literari, no?). Per aquest motiu hem titulat la programació d'aquest any "Utopies, distòpies i altres societats inquietants" ja que trobareu exemples de diferents tipus d'aproximació a aquesta literatura social.

I per què diem que aquest "gènere" està d'actualitat? Perquè estem en un moment on les ciutadans es qüestionen bona part del sistema (ja sigui social, econòmic o polític). Estem vivint temps convulsos i són aquests períodes els que més inciten als escriptors a analitzar la societat que ens envolta i, sobretot, la conducta de la humanitat en vers els períodes difícils. 

Com sabem que aquesta inquietud dels escriptors ha estat una constant al llarg de la història, el menú que us oferim és força representatiu de la història del "gènere". D'aquesta forma trobareu grans clàssics com 1984 o Un món feliç (que havien d'estar sí o sí) o clàssics moderns com La carretera o El club de la lluita. Podeu consultar la programació completa amb les dates aquí.

Així que tindrem emocions fortes! Ens acompanyeu?