dijous, 18 d’abril del 2024

Codi 106: Salut mental i família

Un dels aspectes claus de Eleanor Oliphant está perfectamente és la relació de la protagonista amb la seva mare i una història conjunta i problemàtica que han provocat els problemes de socialització d'Eleanor.  Però aquest llibre no és l'únic que tracta de la importància del binomi "salut mental/família" i de la càrrega emocional que això provoca entre pares i fills, per exemple. 

A la biblioteca podeu trobar altres llibres que es mouen en aquestes coordenades com Saturn de Sarah Chiche que parla d'una noia  a qui tampoc mai li han explicat la història familiar de forma completa i que, amb el temps, intenta esbrinar què va passar havent de superar conflictes i mentides. 

També podem afegir un dels llibres amb millor crítica dels darrers temps: El verano en que mi madre tuvo los ojos verdes de Tatiana Tibuleac. En aquest cas el protagonista, un pintor, recrea el darrer estiu que va passar amb la seva mare per poder superar el seu bloqueig artístic i també reconciliar-se amb ella.

I, per acabar, us voldríem recomanar també Química de Weike Wang que demostra que una persona pot estar vivint la vida desitjada només per, entre d'altres, satisfer les expectatives dels seus pares.

Com veieu, teniu una bona selecció de llibres actuals que relaten les no sempre fàcils relacions familiars i els traumes i problemes mentals que aquest aspecte pot crear en els fills.