Poc a poc comencem a publicar-se novel·les que tenen relació, d'una forma o d'una altra, amb les xarxes socials. És veritat que, ara mateix, encara no podem més que especular sobre l'efecte que l'ús (i abús) d'aquests mitjans poden provocar a les persones que els fan servir. Però sí que podem veure i explicar històries que estiguin protagonitzades per usuaris o "víctimes" d'aquesta cultura de la imatge i l'exposició.
Per això en aquesta entrada us volem recomanar un altre llibre que es mou en aquest àmbit i que, a part d'haver arribat a la biblioteca, el podreu tastar properament en un dels nostres clubs de lectura (no serà aquest, però!). Estem parlant de Les perfeccions de l'escriptor italià Vincenzo Latronico (1984). En aquest breu llibre l'autor ens aporta la seva visió de la generació Instagram, aquest segment de la població que té una vida virtual paral·lela (i moltes vegades més perfecta que la real) i que es representa moltes vegades en la figura dels nòmades digitals.
En aquest cas és una parella italiana jove que viu a Berlín (per suposat!), que són dissenyadors gràfics (és clar) i que aprofiten al màxim l'àmplia oferta cultural de la ciutat. Tot i això, la seva vida a les xarxes socials, on passen la majoria del seu temps, els deixa sempre un cert punt d'insatisfacció.
Com podeu veure, si el llibre de Delphine de Vigan us ha agradat i voleu seguir reflexionat des de la ficció sobre vides paral·leles digitals, teniu més opcions.