dijous, 17 de setembre del 2020

Curs 2020-2021 : Love will tear us apart

Comencem el nou curs posant una mica d’amor en les nostre lectures (que falta ens fa tal i com estan les coses)! Sabíem que en algun moment dedicaríem un cicle a la novel·la romàntica perquè dins dels objectius del pla es troba reivindicar tots els gèneres literaris, sobretot si tenen una certa mala fama com pot ser el cas. I la novel·la romàntica provoca tota una sèrie de prejudicis en molta gent. Especialment perquè el gruix de la producció està protagonitzada per llibres de lectura ràpida i perquè els arguments acostumen a girar al voltant d’una sèrie de clixés més o menys coneguts. Així que aquest any aprofitarem per, després d’haver-ho fet amb el terror i la ciència-ficció, demostrar que aquest gènere pot donar molt de joc i oferir obres de qualitat.

Ara, tampoc volem enganyar a ningú, partint d’aquests prejudicis que pot tenir part dels lectors, sabem que l’amor és un dels grans temes de la literatura universal (si no, directament, EL TEMA) i, per tant,  a l’hora de fer la programació no hem tingut molts problemes més enllà de la selecció, que sempre té un component subjectiu. Esperem haver encertat amb un menú que, com sempre, ofereix obres clàssiques (tot i que no tenim cap obra d’abans del segle XX per poder tenir una visió més moderna), llibres desconeguts per descobrir i recuperar i algunes  tendències actuals. Aquest any,  això ens han de permetre veure com les relacions personals han canviat al llarg del temps gràcies als contexts diferents de cada llibre. 


 

Això sí, no deixem de posar alguns reptes als nostres participants, ja sigui a nivell temàtic (Una tendra donzella de Joyce Carol Oates pot oferir controvèrsia) o literari (Toni Morrison acostuma a ser una autora “difícil”). I sí, estem d’estar preparats per passar-ho malament ja que, com deien els immortals com Joy Division, Love will tear us apart!. Estem expectants per començar el curs i discutir sobre les reaccions que pot provocar cada llibre. Ganes, en definitiva, de recuperar les nostres tertúlies! Per suposat, ja podeu consultar la programació a la pàgina habitual.