dimarts, 1 d’octubre del 2013

Codi 10 : James Sallis al cine

Com ja comentàvem al "post" anterior, James Sallis és un escriptor relativament desconegut. Tot i que la crítica el té força ben considerat i el seu nom acostuma a aparèixer en recomanacions de tot tipus (a la Biblioteca el vam conèixer a través del personal de la llibreria Negra y criminal de Barcelona) és cert que, per a molts lectors, no és un nom de referència (encara). 
La seva fama es tant discreta que poca gent coneix que un llibre seu va ser adaptat a la gran pantalla amb força èxit i fa relativament poc. Estem parlant de Drive (2011) amb Ryan Gosling i Carey Mulligan i que va sonar amb força pels Òscars de Hollywood (tot i que, al final, només va estar nomenada per un guardó i no el va aconseguir). També és cert que va guanyar d'altres premis i, entre d'altres, el seu director Nicolas Winding Refn va aconseguir el premi al millor director al festival de Cannes de 2011. 
La veritat és que, sota una banda sonora peculiar, podem trobar tota la força de les històries i  personatges de James Sallis.