dissabte, 2 de març de 2013

Col·leccions de literatura de terror: Gótica

En contraposició a La Factoria de Ideas, que acostuma a publicar literatura contemporània, l'editorial Valdemar ha apostat sempre per recuperar i reivindicar obres clàssiques. Dins de la seva línia editorial podem trobar col·leccions tant interessants com El club Diógenes (una col·lecció de butxaca que abasta gèneres com la literatura general, la literatura fantástica, llibres de misteri, llibres d'aventures, viatges, memòries) o la seva joia de la corona: la col·lecció Gótica.

La característica principal d'aquesta col·lecció és la seva cuidada presentació: llibres enquadernats en "tapa dura" amb un disseny exquisit que embolcallen una sel·lecció d'obres molt acurada. És difícil no resistir-se a les seves edicions de clàssics com Dràcula de Bram Stoker, les obres completes de H.P. Lovecraft, La trilogía del abismo de William Hope Hodgson o John Silence, investigador de lo oculto d'Algernon Blackwood.

I, atenció, també han començat a publicar obres d'autors moderns com Thomas Ligotti o William Hjortsberg.


Com ja podeu suposar, paga molt la pena consultar el catàleg de la col·lecció Gótica. Ho podeu fer aquí. Tot i això, qualsevol lector hauria de fer un bon repàs del catàleg general de l'editorial per gaudir de l'excel·lència d'una de les millors editorials espanyoles.