dimarts, 28 de febrer del 2023

Codi 96: Akenaton de Naguib Mahfuz

L'Antic Egipte és, segurament, la civilització antiga més captivadora i fascinant de totes. Les piràmides, les mòmies, els faraons, els jeroglífics... no hi ha una cultura més espectacular i, a la vegada, més misteriosa que l'egípcia. I tenint en compte la gran quantitat d'expedicions arqueològics fent campanyes per tot Egipte, sembla que encara tenim marge per més descobriment meravellosos.

Curiosament, però, a nivell literari no tenim tantes novel·les basades en l'Egipte dels faraons. Sí, tots recordem a Christian Jacq o, en l'àmbit espanyol, a Antonio Cabanas però costa trobar molts més exemples i menys que es puguin incorporar a un club de lectura amb certes garanties. 

Però tenim la sort de comptar amb Akenaton, l'obra de l'escriptor egipci Naguib Mahfuz sobre el faraó heretge qui, juntament amb la seva dona Nefertiti, es va atrevir a fer una revolució total de l'imperi. Amb resultats no gaire reeixits, tot s'ha de dir. 

Així que podrem gaudir d'un títol sobre l'Antic Egipte de la mà del més grans dels escriptors egipcis. Més no es pot demanar.

I, com sempre per començar, el dossier.