dimecres, 27 de setembre del 2023

Curs 2023-2024 : Qui món, aquest!

 





El curs passat ens va servir per veure la literatura com una forma de tornar a viure el passat i això, en una mena de mirall, també ens va fer reflexionar sobre la narrativa com a testimoni del món contemporani i com a art d’avantguarda. Molts dels llibres que ens envolten són fruit del seu temps, ja sigui pels temes que tracten, la forma en la que estan escrits o, fins i tot, per les persones que els escriuen (hi ha escriptors clarament generacionals que poden tenir el seu màxim impacte ara mateix).


Per aquest motiu, hem decidit dedicar el curs 2023-2024 als llibres que ens apropen temes d’actualitat. Així, al llarg d’aquest curs llegirem obres que tenen com a punt central aspectes com la situació de la dona al món, la identitat de gènere, la salut mental, les agressions o l’auge de règims amb valors conservadors. Llibres que són també reivindicatius però que no deixen de banda el seu aspecte primordial: explicar una història.


Paradoxalment, alguns dels llibres no seran obres modernes però sí que serviran per enmarcar algun tema ben proper i per veure com, per desgràcia, hi ha problemes que la humanitat no acaba de resoldre. Esperem que gaudiu de la programació i, no ens estranyaria sentir al llarg de les tertúlies el comentari “quin món, aquest!”.


Per acabar, recordeu que podeu veure la relació de lectures a la pàgina corresponent.