dimarts, 30 de novembre del 2021

Codi 83: En adopció

 A l'hora de seleccionar La filla de l'amant com a novel·la autobiogràfica sobre l'adopció va pesar molt el prestigi de la seva autora A.M. Homes. Però s'ha de reconèixer que teníem un ventall prou ampli de títols per escollir. Ja a nivell local haguéssim pogut decantar-nos per alguna obra d'Asha Miró, que en el seu moment va tenir un èxit important amb obres com La filla del Ganges o Rastros de sándalo. En el seu cas, a més, es barrejava un component d'interculturalitat que dotava als seus llibres d'un cert grau d'exotisme.  

Aquest factor personal també l'haguéssim llegit a les novel·les de Jeanette Winterson que expliquen la seva adopció per part d'una parella evangèlica en obres com Fruta prohibida. Una escriptora, sense dubte, a intentar recuperar en algun Pla 9 del futur.


Seguint amb una línia més de ficció, també trobem llibres de caràcter més popular com El jardín olvidado de Kate Morton o La ladrona de libros de Markus Zusak han tractat el tema de l'adopció. I afegint l'exotisme abans mencionat podríem haver escollit títols com Y las montañas hablaron de Khaled Hosseini.

Així que, si esteu interessats en el tema, ja veieu que teniu moltes opcions i aproximacions.