dimarts, 2 de novembre del 2021

Codi 82: La llei de James Rhodes

És innegable l'impacte del llibre de James Rhodes a nivell literari i, fins i tot, social. La seva denúncia sobre els abusos sexuals ha estat un dels testimonis més reconeguts sobre aquest tema i ha remogut consciències fins al punt d'impulsar  a Espanya una llei concreta amb el nom de Llei orgànica de protecció integral a la infània i a l'adolescència davant la violència. En un d'aquells moviments que es fan des de la política el vicepresident del Govern del moment la va anomenar "Llei Rhodes" per donar-li més notorietat (i, no ens enganyem, perquè Rhodes viu a Espanya des de 2017 i això sempre és un "plus"). 

Tot i que pot ser una mica trist que s'hagi de fer servir un recurs com aquest per fer avançar una llei que fa anys que es demana, no podem més que alegrar-nos pel "soroll" que, de tant en tant, provoquen alguns llibres. I si és per lluitar per una bona causa, doncs millor.

Més informació a:

https://www.ccma.cat/324/impuls-a-la-llei-rhodes-contra-abusos-a-menors-es-massa-tard-per-mi-no-per-ells/noticia/3021063/

https://www.20minutos.es/noticia/4282189/0/asi-sera-ley-rhodes-delitos-no-prescribibles-tipo-penal-casos-juana-rivas/