dijous, 2 de setembre del 2021

Curs 2021-2022 : Històries en primera persona



L'èxit de la ficció prové, en bona mesura, de la seva capacitat de connectar amb la persona que la consumeix (ja sigui en format llibre o audiovisual) i provocar-li tot tipus d'emocions gràcies, sobretot, a la possibilitat d'identificar-se amb les peripècies dels protagonistes. No és estrany que el lector es "situï" en la posició dels personatges i s'imagini com hauria actuat ell o ella en la seva posició. Aquest aspecte clau de la narrativa pren encara més força quan ens trobem amb llibres que, realment, ens expliquen històries reals. És en aquest cas quan aquesta identificació pot arribar a la seva màxima expressió perquè la realitat té més poder d'impactar que no pas la ficció (que no deixa de ser una aproximació).

Per aquest motiu volíem al Club Pla 9 dedicar un curs a aquestes "històries reals" (tenim, s'ha de dir, moltes persones que venen a la biblioteca a buscar aquest tipus de llibres, fins al punt que tenim una secció sencera dedicada) que, gràcies als temes que tracten, poden donar molt de joc en les tertúlies. En el menú tindrem de tot, des de durs drames personals a experiències divertides, però totes són històries amb potencial de fer-nos reflexionar. 

Finalment, aquest cicle també ens permetrà encetar un petit experiment: per primer cop, proposem de forma clara uns quants llibres llibres de no-ficció. Són llibres de referència a nivell crític i esperem que ens serveixi encara més per potenciar l'experiència realista d'aquest any. 

I, si voleu avançar feina, ja podeu consultar la programació del curs 2021-2022!