dimarts, 28 de maig del 2024

Codi 107: Llibres que ressonen

Algun cop ja hem parlat de llibres que, d'alguna forma, recorden a d'altres. Potser tracten temes semblants o el to del llibre, tot i ser d'autors diferents, s'assembla. Quan buscàvem una novel·la que tractés el tema de l'homosexualitat vam acabar escollint En aquest món, per un moment, som grandiosos d'Ocean Vuong. Però, automàticament, se'ns va venir al cap Tan poca vida de Hanya Yanagihara

Els dos llibres coincideixen a tenir autors d'origen asiàtic i parlen de forma intimista de la vida dels seus personatges i de la seva homosexualitat. Sí que és cert que la primera és de caire autobiogràfic i la segona és pura ficció (a més de tenir un caràcter més coral), però ens agrada aquesta idea de la "literatura connectada".

Malauradament, tot i la seva innegable qualitat, hi ha un factor que juga en contra de l'obra de Yanagihara: la seva llargària. Ens trobem davant d'una obra de mil pàgines que el converteix en un d'aquests llibres que necessita temps i motivació per poder llegir-lo. Però si us atreviu, a la Biblioteca Can Mulà - Jordi Solé Tura el tenim al nostre fons.