dilluns, 21 de febrer del 2022

Codi 86 extra: Ignot de Manuel Baixauli

Per uns problemes logístics, que no val la pena explicar, hem hagut de modificar la programació i aplaçar la lectura del llibre de Primo Lévi Si això és un home fins al proper mes (si tot va bé). Per substituir aquest títol i poder mantenir el ritme habitual de tertúlies vam decidir incloure una lectura una mica diferent. Sí, parla de la vida dels personatges i podem imaginar que té un punt autobiogràfic, perquè és un llibre al voltant de l'existència de l'art i de les persones que el creen. Moltes vegades aquestes persones són desconegudes i, fins i tot, amb carreres fallides. Tot i que sempre hem de tenir en compte que la carrera d'un artista no aconsegueix l'èxit esperat perquè no s'ho val o perquè no "era el seu moment" (l'art està ple d'aquests casos). 

Aquest és l'eix central de la novel·la Ignot de l'escriptor valencià Manuel Baixauli i que ens ha servit per continuar parlant de la vida i les seves experiències. En aquest cas des de la ficció o, per ser més justos, des de la meta-ficció. Així que seguim discutint sobre la vida "real".

D'aquest llibre no trobareu dossier (per ara) però al menys quedarà constància en el seu bloc de la seva existència com a lectura. Que també s'ho mereix.

Actualització (17/03/22): ja tenim dossier!