dijous, 22 d’abril del 2021

Codi 79: L'amor com a títol

Després de llegir Amor de Toni Morrison, hem decidit fer un petit experiment. Considerant que posar un títol com Amor a un llibre té un punt d'atreviment hem decidit fer una cerca i veure quants llibres més podríem trobar amb aquest títol tan imponent. I la veritat és que hem trobat un bon grapat! 

Podem començar amb una altra autora clàssica com la Marguerite Duras que va explicar a El amor les històries personals de tres personatges en una illa. Ens trobem davant d'una novel·la experimental que té fama de difícil. Però l'amor també acostuma a ser "complicat" moltes vegades, així que...


Si aquest llibre de Duras es pot considerar una mena de metàfora, Dino Buzzati sí que ens aporta una història més "romàntica" a Un amor on l'acte d'enamorar-se i les seves conseqüències (la gelosia, el dolor, la diferència d'edat) són el centre del llibre.

Finalment, també podem recuperar, amb el mateix títol que l'anterior, Un amor, un dels volums de l'escriptor català Alejandro Palomas. Englobat en una saga familiar amb altres títols com Una madre o Un perro, aquesta obra va guanyar el Premi Nadal l'any 2018. Aquest cop la família protagonista encara el casament d'una de les filles. Aquest serà el marc que permet a Palomas desenvolupar un dels seus punts forts: els sentiments com a vehicle de la història, 

Aquestes tres obres són només un petit exemple, de com autors i autores de totes les èpoques s'han atrevit a fer servir com a títol el sentiment més impactant i desitjat: l'amor.